Domácí jablkové taštičky
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 500 g Jablka
- 90 g Máslo čerstvé
- 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Tvaroh tučný
- 125 g Cukr krupice
- 70 g Strouhanka
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Droždí sušené
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 11 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 41.8 mg
- Draslík 127.4 mg
- Vláknina 6541.8 mg
- Vitamín A 6541.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko, rozšlehané vejce, 70 g změklého másla, 60 g cukru, 350 g mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Postupně přisypáváme zbylých 70 g mouky dle potřeby. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vyválíme jej a vykrojíme čtverečky, které posypeme strouhankou.
-
2
Náplň připravíme tak, že do mísy dáme nastrouhaná jablka, 65 g cukru, skořici, hrozinky a tvaroh, vše spolu smícháme. Náplň dáváme doprostřed každého čtverečku a hrany pak přeložíme, abychom vytvořili taštičky. Dáme je na plech, přikryjeme fólií a necháme 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 25 minut. Po upečení je potřeme 20 g rozpuštěného másla, které smícháme s 1 lžící moučkového cukru. Po vychladnutí můžeme podávat.