Domácí jablkové taštičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 500 g Jablka
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 420 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Tvaroh tučný
  • 125 g Cukr krupice
  • 70 g Strouhanka
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 41.8 mg
  • Draslík 127.4 mg
  • Vláknina 6541.8 mg
  • Vitamín A 6541.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko, rozšlehané vejce, 70 g změklého másla, 60 g cukru, 350 g mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Postupně přisypáváme zbylých 70 g mouky dle potřeby. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vyválíme jej a vykrojíme čtverečky, které posypeme strouhankou.

  • 2

    Náplň připravíme tak, že do mísy dáme nastrouhaná jablka, 65 g cukru, skořici, hrozinky a tvaroh, vše spolu smícháme. Náplň dáváme doprostřed každého čtverečku a hrany pak přeložíme, abychom vytvořili taštičky. Dáme je na plech, přikryjeme fólií a necháme 20 minut kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia 25 minut. Po upečení je potřeme 20 g rozpuštěného másla, které smícháme s 1 lžící moučkového cukru. Po vychladnutí můžeme podávat.

Komentáře k receptu