Jihočeské žemlové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 5 g Tuk
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 279 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 116 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší veku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V mléku rozšleháme vejce, přidáme petrželovou nakrájenou nať a nakrájenou slaninu, podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme.

  • 3

    Nakrájenou veku v míse zalijeme připravenou směsí, promícháme a vytvarujeme do podoby knedlíků.

  • 4

    Plátěný ubrousek navlhčíme a lehce potřeme tukem, na něj položíme knedlíkovou šišku, zabalíme ji, převážeme pevnou nití a dáme do vařící vody na 25 až 30 minut.

  • 5

    Uvařené knedlíky krájíme na plátky hned po rozbalení ubrousku.

Komentáře k receptu