Jihočeské žemlové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 14 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 116 mg
- Vláknina 126 mg
- Vitamín A 126 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Starší veku nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať opláchneme studenou vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kousky.
-
2
V mléku rozšleháme vejce, přidáme petrželovou nakrájenou nať a nakrájenou slaninu, podle chuti osolíme a vše důkladně promícháme.
-
3
Nakrájenou veku v míse zalijeme připravenou směsí, promícháme a vytvarujeme do podoby knedlíků.
-
4
Plátěný ubrousek navlhčíme a lehce potřeme tukem, na něj položíme knedlíkovou šišku, zabalíme ji, převážeme pevnou nití a dáme do vařící vody na 25 až 30 minut.
-
5
Uvařené knedlíky krájíme na plátky hned po rozbalení ubrousku.