Ražniči s Tofu sýrem, cuketou a šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 200 g Šunka krůtí
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Olej chilli
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 725 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 222.4 mg
  • Vláknina 3767.5 mg
  • Vitamín A 3767.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tofu sýr nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm. Mladé cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky do 1 cm. Krůtí šunku a slaninu pokrájíme na proužky. Očištěný česnek pokrájíme na plátky. Na grilovací jehly budeme střídavě napichovat pokrájené ingredience.

  • 2

    Připravíme pikantní olej na potírání: v misce smícháme olivový a chilli olej, sójovou omáčku a oregano. Vše důkladně promícháme. Postupně na grilovací jehly budeme napichovat plátek cukety + sýr + šunku + česnek + slaninu a takto budeme opakovat do vyčerpání surovin.

  • 3

    Špízy grilujeme v předehřátém grilu dozlatova asi 15 minut, během grilování je otáčíme a potíráme připravenou marinádou. Ražniči dáme na talíře a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu