Domácí croissant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 35 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 169.2 mg
- Draslík 138 mg
- Vláknina 4960 mg
- Vitamín A 4960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké míse smícháme droždí s polovinou připravené mouky, zalijeme vlažnou vodou. Zamícháme, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo alespoň na 15 minut.
-
2
Mezitím smícháme rozehřáté máslo, mléko, vejce, med, sůl, cukr a zbytek mouky. Pořádně promícháme a přidáme kvásek. Těsto dáme do lednice a necháme alespoň půl dne odpočívat.
-
3
Těsto rozválíme na pláty, ze kterých vytvoříme trojúhelníky o straně cca 10 centimetrů. Trojúhelníky zarolujeme a získáme tak tvar croissantu. Na závěr dáme na vymazaný plech a pečeme 15 minut při teplotě 165 °C.