Pšeničná pochoutka s vejci a lískovými oříšky
Suroviny
- 200 ml Mléko plnotučné
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pšeničné klíčky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Skořice mletá
- 5 polévková lžíce Ořechy lískové
- 5 polévková lžíce Pšenice - obilky
- 5 polévková lžíce Sýr Cottage
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 18 g
- Sodík 180 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 194.9 mg
- Draslík 170.8 mg
- Vláknina 6722 mg
- Vitamín A 6722 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 314.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pšenici povaříme ve vodě, klíčky podusíme ve vodě. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme sýr, mléko, ochutíme solí, pepřem a skořicí a důkladně promícháme.
-
2
Zapékací formu vymažeme máslem, rozprostřeme do ní vrstvu pšenice, zalijeme částí vaječné směsi a posypeme nahrubo nasekanými lískovými oříšky. Tento postup několikrát zopakujeme. Povrch poté posypeme pšničnými klíčky.
-
3
Vložíme do trouby předehřáté na 250 °C a pečeme cca 45 minut. Pokrm podáváme teplý.