Mufloní guláš s lečem
Suroviny
- 500 g Cibule
- 300 g Chléb konzumní
- 5 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 100 g Sádlo škvařené
- 2 g Nové koření mleté
- 250 g Lečo sterilované
- 60 g Paprika mletá sladká
- 10 g Chilli paprička
- 50 g Polévka gulášová - instantní
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 1000 g Mufloní maso
- 500 ml Voda pitná
- 1 ks Masox
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 24 g
- Sodík 498 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 486.3 mg
- Vláknina 10975.7 mg
- Vitamín A 10975.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prorostlejší mufloní maso nebo odřezky odblaníme, očistíme, nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, malou chilli papričku posekáme najemno a lečo ze sklenice scedíme.
-
2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme kousky masa, osolíme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Až se tekutina vydusí na tuk, zaprášíme mletou paprikou, podlijeme trochou vody, přihodíme kostku masoxu, přisypeme chilli papričku, mleté nové koření, přidáme lečo a dusíme zvolna téměř doměkka. Nyní přimícháme gulášovou polévku ze sáčku, dolijeme potřebným množstvím vody, ochutíme česnekem, mletým pepřem, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s čerstvým chlebem.