Daňčí guláš ďábelský

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 30 g Feferony
  • 2 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 30 g Jíška instantní
  • 1000 g Dančí maso
  • 800 ml Vývar z hovězích kostí
  • 20 ml Omáčka k masu ďábelská
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1550 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 172.6 mg
  • Draslík 1325.5 mg
  • Vláknina 7621.3 mg
  • Vitamín A 7621.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme na jemno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, chvilku restujeme. Jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk, posypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou nálevu z feferonek, vývarem z kostí, ochutíme česnekem, feferonkami, kmínem, přilijeme trochu ďábelské omáčky a zvolna dusíme téměř do měkka. Zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou, dodusíme.

  • 3

    Guláš podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu