Daňčí guláš ďábelský
Suroviny
- 300 g Cibule
- 300 g Chléb pšeničný (bílý)
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 150 g Sádlo škvařené
- 30 g Feferony
- 2 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 2 g Paprika mletá pálivá
- 30 g Jíška instantní
- 1000 g Dančí maso
- 800 ml Vývar z hovězích kostí
- 20 ml Omáčka k masu ďábelská
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1550 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 172.6 mg
- Draslík 1325.5 mg
- Vláknina 7621.3 mg
- Vitamín A 7621.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané feferonky rozkrojíme, vyškrábneme semínka, zbytek posekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, na něm zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, opepříme, chvilku restujeme. Jakmile pustí šťávu, podusíme do vysmahnutí na tuk, posypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, podlijeme troškou nálevu z feferonek, vývarem z kostí, ochutíme česnekem, feferonkami, kmínem, přilijeme trochu ďábelské omáčky a zvolna dusíme téměř do měkka. Zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou, dodusíme.
-
3
Guláš podáváme s bílým chlebem.