Svatojakubské mušle s galgánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 15 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 676 mg
- Vláknina 8980 mg
- Vitamín A 8980 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyjeme a osušíme velké lastury, které použijeme na servírování. Očištěnou jarní cibuli s česnekem drobně pokrájíme. Očistíme a omyjeme oddenek galgánu a pokrájíme jej na drobné kostičky. Chilli papričky omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a drobně posekáme.
-
2
Svatojakubské mušle poskládáme na plech a grilujeme přibližně 6-7 minut.
-
3
V pánvi rozpálíme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli s česnekem, přidáme chilli, galgán a vše krátce restujeme.
-
4
Zeleninu rozdělíme do připravených nahřátých lastur, na každou položíme grilovanou mušli a servírujeme.