Sekaná s omáčkou ze zakysané smetany
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 100 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 43 g
- Sodík 3441 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 258.2 mg
- Draslík 248.4 mg
- Vláknina 7895.2 mg
- Vitamín A 7895.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme mleté maso s oloupanou, nasekanou cibulí, strouhankou, solí, pepřem, paprikou, hořčicí a nasekanou petrželkou. Vmícháme rozšlehané vejce a vše dobře propracujeme.
-
2
Polovinu masové směsi vmáčkneme do olejem vymazané formy,poklademe natvrdo uvařenými, oloupanými vejci a pokryjeme zbylou směsí. Povrch uhladíme.
-
3
Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a sekanou pečeme 30-40 minut.
-
4
Upečenou sekanou vyjmeme z trouby, necháme 10 minut prochladnout ve formě, vyklopíme a nakrájíme na plátky.
-
5
Podáváme s připravenou omáčkou, vhodnou přílohou jsou brambory nebo zelenina.
-
6
Příprava omáčky: Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhanými okurkami a nasekanými kapary.