Marinované nudličky z roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 350 g Paprika zelená
  • 20 g Solamyl
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 50 ml Víno červené
  • 150 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 242.9 mg
  • Vláknina 4708.1 mg
  • Vitamín A 4708.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.1 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme a nakrájíme na tenčí podélné nudličky. Cibuli a očištěné papriky bez semen nakrájíme na nudličky. Marinádu připravíme smícháním vína, sójové omáčky, cukru, soli, pepře a Solamylu.

  • 2

    Nudličky zalijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce alespoň 2 hodiny uležet.

  • 3

    Marinované maso prudce opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, do výpeku vmícháme cibuli, papriky a zarestujeme. Ke směsi vrátíme maso, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu