Pečená krkovička s kaparovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso přední
  • 150 g Sardinka obecná
  • 200 g Sůl
  • 60 g Kapary
  • 50 g Hrášek
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 10 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 944 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 19589 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 2151.2 mg
  • Vláknina 3664.8 mg
  • Vitamín A 3664.8 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme základ na omáčku. Nastrouháme citronovou kůru a přidáme ji k očištěným sardinkám. Pokapeme olejem, přidáme hodně soli a necháme 6 hodin odležet.

  • 2

    Maso naporcujeme na plátky, potřeme solí a pepřem a na rozpáleném oleji lehce opečeme. Šalotku nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme maso a pečeme 2 hodiny na 150 stupňů Celsia.

  • 3

    Šťávu z masa zcedíme, přidáme k ní rozehřáté máslo a nastrouhané kapary. Maso nakrájíme na kostičky a přelijeme kaparovou omáčkou. Sardinky vyjmeme z marinády a pořádně je opláchneme od soli. Dáme na talíř k masu, přidáme hrášek na ozdobu a podáváme.

Komentáře k receptu