Krémová polévka z fazolek a paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 90 g Šunka dušená
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Petržel - nať
  • 450 g Fazolové lusky zelené
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 13.1 mg
  • Draslík 639.2 mg
  • Vláknina 7663.2 mg
  • Vitamín A 7663.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve v hrnci orestujeme nadrobno nakrájené šalotky a česneky asi 2 minuty, až začnou vonět. Přidáme odjádřené, omyté a na kostičky pokrájené papriky a vše restujeme ještě 1 minutu. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, fazolky, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka.

  • 2

    Uvařenou zeleninu a část vývaru rozšleháme v mixéru dohladka. Do pyré ještě vešleháme vývar, aby byla polévka dostatečně hustá, dle naší chuti. Polévku dosolíme a dopepříme.

  • 3

    Můžeme servírovat jako teplý i studený krém a před podáváním vmícháme zakysanou smetanu. Na talířích dozdobíme na kostičky nakrájenou šunkou a nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.

Komentáře k receptu