Zvěřinový guláš na bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Srnčí maso
  • 500 g Dančí maso
  • 100 g Olej rostlinný
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Feferony
  • 800 g Vývar z hovězích kostí
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Nové koření celé
  • 2 g Bobkový list
  • 2 g Tymián sušený
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 300 g Chléb konzumní
  • 300 ml Víno bílé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1246 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 147.8 mg
  • Draslík 1431 mg
  • Vláknina 6644.3 mg
  • Vitamín A 6644.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Daňčí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, feferonku bez semen nasekáme na jemno, slaninu bez kůže na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, podlijeme bílým vínem, přidáme feferonku a dusíme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kostí. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, ovoníme majoránkou, zjemníme smetanou a dodusíme.

  • 3

    Před podáváním vyndáme celé koření a doplníme čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu