Zvěřinový guláš trojbarevný
Suroviny
- 300 g Srnčí maso
- 300 g Jelení maso
- 300 g Kančí maso
- 300 g Cibule
- 80 g Sádlo škvařené
- 20 g Paprika mletá sladká
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Kmín drcený
- 30 g Jíška instantní
- 200 g Paprika červená
- 100 g Rajčata
- 600 g Brambory vařené
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 20 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 80.4 mg
- Draslík 946.6 mg
- Vláknina 10415 mg
- Vitamín A 10415 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí, kančí a jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, pokrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme všechno maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme pivem, dolijeme vodu tak, aby maso bylo celé ponořené, dusíme téměř do měkka. Následně přidáme rajčata, papriky, česnek, posypeme mletou paprikou, provaříme, zahustíme instantní jíškou a dodusíme.
-
3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a podáváme.