Rýžový nákyp z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 131 g
- Tuky 13 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 120 g
- Cholesterol 153.7 mg
- Draslík 196.6 mg
- Vláknina 8450 mg
- Vitamín A 8450 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v mléku. Po uvaření ji scedíme přes síto.
-
2
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý shíh. Scezenou rýži potom s míse smícháme se žloutky a s polovinou cukru, nakonec přimícháme sníh z bílků.
-
3
Jablka omyjeme, oloupeme, nastrouháme, smícháme s vanilkovým a zbylým krupicovým cukrem.
-
4
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Formu bez nasazených míchadel vyložíme pečicím papírem, ten ještě lehce potřeme máslem.
-
5
Na dno formy položíme polovinu připravené rýžové směsi, na ni nastrouhaná jablka s cukrem, navrch zbytek rýže. Zcela nahoru položíme zbývající máslo.
-
6
Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a pekárnu zapneme. V průběhu programu nákyp zkontrolujeme, pokud je dostatečně zapečený, program ukončíme a pekárnu vypneme.
-
7
Formu vyndáme v rukavicích z pekárny a nákyp z ní i s papírem vyjmeme. Papír odstraníme, nákyp rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme.