Chřestová polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1186 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 746.6 mg
- Vláknina 7539.8 mg
- Vitamín A 7539.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme šalotky a nakrájíme je na drobné kostičky. Také oloupaný bílý chřest nakrájíme na asi centimetr dlouhé špalíčky. V menším kastrůlku si rozehřejeme máslo a na něj nasypeme šalotku. Necháme ji zesklovatět, nesmí ovšem v žádném případě začít hnědnout. Zltumíme oheň a přisypeme k cibuli pokrájené špalíčky chřestu a necháme 10 minut povařit. V menším hrnci přivedeme k varu vývar a zalijeme jím chřest, přilijeme ještě smetanu. Vlijeme polévku do mixéru a rozmixujeme dohladka. Pak polévku přecedíme přes sítko. Osolíme, opepříme a přisypeme parmezán. Do hlubokých talířů vložíme sýr burrata a zalijeme ho polévkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.