Vepřové závitky v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 754 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 78.6 mg
- Draslík 1360.5 mg
- Vláknina 5698.8 mg
- Vitamín A 5698.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso.
-
2
Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem.
-
3
Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů.
-
4
Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut.
-
5
Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme.