Vepřové závitky v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 600 g Vepřová panenka
  • 80 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.5 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 1360.5 mg
  • Vláknina 5698.8 mg
  • Vitamín A 5698.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě povaříme cca 5min 8 listů kapusty. Necháme okapat a tuhé stonky rozklepeme paličkou na maso.

  • 2

    Bylinky nakrájíme nahrubo a povaříme 3-4minuty. Vyjmeme, necháme okapat a smícháme s nastrouhaným parmazánem, citronovou kůrou nakrájenou na tenké nudličky a ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Směs rozetřeme na plátky masa, srolujeme a zabalíme do kapustových listů.

  • 4

    Pečicí papír namočíme, potřeme olejem a vyložíme jím pekáč tak, aby po stranách přečníval. Vložíme závitky, zalijeme olejem, vínem a osolíme. Zakryjeme přečnívajícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160C asi 25-30minut.

  • 5

    Po vyjmutí z trouby necháme závitky 5min odpočinout, překrojíme napůl a podáváme.

Komentáře k receptu