Smažené krevety v pikantním těstíčku
Suroviny
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 4 ks Limetka
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 l Voda pitná
- 2.4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1270 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 107.4 mg
- Draslík 150.2 mg
- Vláknina 6581.3 mg
- Vitamín A 6581.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme pivní těstíčko: v misce vyšleháme 2-3 bílky (podle velikosti vejce), přidáme hladkou mouku, hrneček piva, 0.5 lžíce třtinového cukru, podle chuti sůl a 0.5 lžičky čerstvě pomletého citronového pepře. Těstíčko necháme v chladničce 20 minut odpočinout.
-
2
Malé loupané krevety omyjeme, odstraníme jim černé střívko, odstraníme hlavu a znovu je omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody s lžičkou mořské soli a krevety povaříme 1-2 minuty. Vyjmeme je sítem a necháme okapat. Limetky omyjeme, osušíme a ozdobně rozkrájíme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej s máslem, krevety stočíme a omočíme v těstíčku tak, aby byly celé pokryté těstíčkem. Krevety smažíme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. Usmažené vyjmeme, dáme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný omastek.
-
4
Podáváme je teplé s limetkou a rybí pikantní omáčkou.