Scampi s pomerančem
Suroviny
- 250 g Kompot mandarinkový
- 200 g Salát ledový
- 0.5 kávová lžička Pepř citronový
- 1 kávová lžička Pepř červený celý
- 12 ks Scampi
- 2 ks Bageta
- 2 ks Pomeranče
- 3 špetka Sůl mořská
- 2 špetka Sůl
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1169 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 547 mg
- Vláknina 14502.8 mg
- Vitamín A 14502.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: do misky nalijeme extra panenský olivový olej, přidáme čerstvě pomletý červený pepř, citrónovou šťávu a sůl.
-
2
Scampi vložíme do misky, promícháme s marinádou a necháme je odležet asi 20 minut. Poté je vyjmeme z marinády a necháme odkapat.
-
3
Bagetu pokrájíme zešikma na plátky. Omyjeme a osušíme sladké pomeranče. Oloupeme je a jednotlivé plátky dobře očistíme od bílé dužiny. Scedíme mandarinkový kompot a ovoce necháme okapat. Omyjeme salátové listy, vodu setřepeme a listy necháme oschnout.
-
4
V pánvi si rozpálíme máslo s olejem na správnou teplotu a scampi restujeme z každé strany dozlatova. Restujeme je přibližně po 2 minutách z každé strany. Poté je vyjmeme, posypeme podle chuti mořskou solí a citrónovým pepřem.
-
5
Na plátky bagety položíme listy salátu, plátky pomeranče, restované scampi, na ně dáme plátky mandarinky a vše zachytíme párátky, jako jednohubky. Podáváme teplé i studené.