Scampi s pomerančem

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kompot mandarinkový
  • 200 g Salát ledový
  • 0.5 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kávová lžička Pepř červený celý
  • 12 ks Scampi
  • 2 ks Bageta
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 špetka Sůl mořská
  • 2 špetka Sůl
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1169 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 547 mg
  • Vláknina 14502.8 mg
  • Vitamín A 14502.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: do misky nalijeme extra panenský olivový olej, přidáme čerstvě pomletý červený pepř, citrónovou šťávu a sůl.

  • 2

    Scampi vložíme do misky, promícháme s marinádou a necháme je odležet asi 20 minut. Poté je vyjmeme z marinády a necháme odkapat.

  • 3

    Bagetu pokrájíme zešikma na plátky. Omyjeme a osušíme sladké pomeranče. Oloupeme je a jednotlivé plátky dobře očistíme od bílé dužiny. Scedíme mandarinkový kompot a ovoce necháme okapat. Omyjeme salátové listy, vodu setřepeme a listy necháme oschnout.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme máslo s olejem na správnou teplotu a scampi restujeme z každé strany dozlatova. Restujeme je přibližně po 2 minutách z každé strany. Poté je vyjmeme, posypeme podle chuti mořskou solí a citrónovým pepřem.

  • 5

    Na plátky bagety položíme listy salátu, plátky pomeranče, restované scampi, na ně dáme plátky mandarinky a vše zachytíme párátky, jako jednohubky. Podáváme teplé i studené.

Komentáře k receptu