Krevety v rýžovém těstíčku s česnekovou pažitkou
Suroviny
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 8 plátek Rýžový papír
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 0.2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Krevetová pasta
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 4 polévková lžíce Pažitka česneková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 58.2 mg
- Vláknina 929 mg
- Vitamín A 929 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme loupané krevety bez hlav, krunýřů, ale ocas ponecháme s tělíčky krevet. Jen jim odstraníme střívko a znovu je omyjeme pod tekoucí vodou.
-
2
Svazek (3-4 lžíce) česnekové (čínské) pažitky omyjeme, 2/3 drobně pokrájíme, 1/3 necháme celou na ozdobu. Drobně pokrájenou dáme do hmoždíře. Očištěný a omytý kořen koriandru drobně pokrájíme a společně s pokrájenou pažitkou a celým zeleným pepřem, roztlučeme v hmoždíři.
-
3
Do misky si dáme roztlučené koření, limetkovou šťávu, citronovou kůru, rybí omáčku a med. Vše promícháme a vzniklou marinádu promícháme s krevetami. Necháme je marinovat 30 minut.
-
4
V další misce si vymícháme těstíčko ze lžíce vody, lžíce krevetové pasty a lžíce hladké mouky. 8 plátků rýžového těsta namočíme do vody, každý plát rozdělíme na 4 díly (hotový výrobek) a rozložíme je na vál. Do každého plátku zabalíme marinovanou krevetu, konce plátků potřeme těstíčkem a přitiskneme k sobě.
-
5
Ve fritéze rozpálíme olej a krevety smažíme asi 3-4 minuty dozlatova. Krevety servírujeme horké, ozdobené stébly česnekové pažitky.