Tresčí filé s cibulí a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 480 g Filé z aljašské tresky
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 258.8 mg
  • Vláknina 6091.8 mg
  • Vitamín A 6091.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu. Společně s oloupanou cibulí dáme do většího hrnce se 4mi lžícemi oleje. Ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a na mírném ohni cca 8min povaříme.

  • 2

    Mezitím filé zaprášíme moukou, v pánvi rozpálíme olej a spolu s neoloupaným stroužkem česneku maso 2-3min z každé strany osmahneme. Poté vyjmeme, necháme okapat a přidáme do hrnce s cibulí. Povaříme ještě cca 1min a odstavíme.

  • 3

    Filé s cibulí rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou. Dozdobíme pomerančovou kůrou.

Komentáře k receptu