Tresčí filé s cibulí a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 258.8 mg
- Vláknina 6091.8 mg
- Vitamín A 6091.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu. Společně s oloupanou cibulí dáme do většího hrnce se 4mi lžícemi oleje. Ochutíme solí, pepřem, přivedeme k varu a na mírném ohni cca 8min povaříme.
-
2
Mezitím filé zaprášíme moukou, v pánvi rozpálíme olej a spolu s neoloupaným stroužkem česneku maso 2-3min z každé strany osmahneme. Poté vyjmeme, necháme okapat a přidáme do hrnce s cibulí. Povaříme ještě cca 1min a odstavíme.
-
3
Filé s cibulí rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nasekanou petrželkou. Dozdobíme pomerančovou kůrou.