Celerový salát s vejci a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 32 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 290.3 mg
- Draslík 646.3 mg
- Vláknina 7874 mg
- Vitamín A 7874 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer oloupeme a uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.
-
2
Vodu scedíme, celer necháme okapat a nakrájíme jej na hranolky. Smícháme s majonézou, kterou můžeme zředit vývarem z celeru.
-
3
Salát upravíme na talířky, obložíme čtvrtkami natvrdo vařených vajec a nakrájenými vlašskými ořechy.