Rostbíf s křenem a hořčicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1243 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 96 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 390 mg
- Draslík 279.7 mg
- Vláknina 3832.8 mg
- Vitamín A 3832.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme máslo a necháme ho pět minut změknout. Poté ho rozmačkáme vidličkou. Přidáme strouhaný křen, hořčici a petržel. Vše pořádně zamícháme a dáme odležet na chladné místo.
-
2
Mezitím si oloupeme brambory a zabalíme je do alobalu. Gril si rozehřejeme na střední teplotu a potřeme rošt olejem. Maso potřeme olejem a vetřeme do něj sůl a pepř. V kuse grilujeme hodinu až hodinu a půl podle toho, jak propečený rostbíf chceme.
-
3
Poté, co se nám ugriluje maso, vyměníme maso za brambory, které grilujeme deset minut. Mezitím necháme pět minut maso odležet a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborem a připraveným křenovým máslem.