Rostbíf s křenem a hořčicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1243 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 390 mg
  • Draslík 279.7 mg
  • Vláknina 3832.8 mg
  • Vitamín A 3832.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme máslo a necháme ho pět minut změknout. Poté ho rozmačkáme vidličkou. Přidáme strouhaný křen, hořčici a petržel. Vše pořádně zamícháme a dáme odležet na chladné místo.

  • 2

    Mezitím si oloupeme brambory a zabalíme je do alobalu. Gril si rozehřejeme na střední teplotu a potřeme rošt olejem. Maso potřeme olejem a vetřeme do něj sůl a pepř. V kuse grilujeme hodinu až hodinu a půl podle toho, jak propečený rostbíf chceme.

  • 3

    Poté, co se nám ugriluje maso, vyměníme maso za brambory, které grilujeme deset minut. Mezitím necháme pět minut maso odležet a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborem a připraveným křenovým máslem.

Komentáře k receptu