Francouzská čokoládová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 32 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 261.6 mg
- Draslík 128.7 mg
- Vláknina 6057 mg
- Vitamín A 6057 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve ve vodní lázni rozpustíme čokoládu rozlámanou na kousky.
-
2
Bílky s cukrem rozšleháme do tuhého sněhu. Ten vyklopíme stranou, umyjeme a usušíme mixér a vložíme do něj creme fraiche (zakysanou smetanu),strouhanou kůru z citronu a pomeranče, strouhaný muškátový oříšek, vanilku a žloutky. Vše rozmixujeme a přidáme rozpuštěnou čokoládu.
-
3
Vytvořenou směs vmícháme do našlehaného sněhu a přikryté uložíme na 20 minut do ledničky, aby se aromata rozležela a spojila a pěna byla pevná.