Demi glace
Suroviny
- 100 g Protlak rajčatový
- 200 ml Víno červené
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Pórek
- 2 ks Bobkový list
- 1 l Voda pitná
- 2 kg Telecí kosti
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 88 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 290.8 mg
- Vláknina 7174 mg
- Vitamín A 7174 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a propláchneme telecí kosti, poté je dáme na pekáč, trochu podlijeme vodou a dáme zapéct do trouby při teplotě 170°C na 25 minut.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm mrkev, cibuli, celer, pórek, přidáme bobkový list, tymián a rajský protlak. Vše poté zalijeme červeným vínem a víno necháme zcela vyvařit.
-
3
Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout 6 hodin. Poté uvařený demi glace scedíme a zchladíme.
-
4
Sílu demi glace regulujeme svařením.