Kuře s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 68 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 324.8 mg
- Draslík 936.1 mg
- Vláknina 1960 mg
- Vitamín A 1960 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, osolíme a opečeme na másle. Mírně podlijeme a dusíme.
-
2
Později přidáme jemně nakrájenou cibuli, kuře dodusíme a přendáme na mísu.
-
3
Šťávu krátce povaříme s vínem a přelijeme přes kuře.
-
4
Hříbky podusíme na másle s petrželovou natí a navršíme je na porce kuřete.
-
5
Podáváme s rýží, s noky nebo s těstovinami.