Kuře s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 šálek Houby čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 324.8 mg
  • Draslík 936.1 mg
  • Vláknina 1960 mg
  • Vitamín A 1960 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, rozdělíme na porce, osolíme a opečeme na másle. Mírně podlijeme a dusíme.

  • 2

    Později přidáme jemně nakrájenou cibuli, kuře dodusíme a přendáme na mísu.

  • 3

    Šťávu krátce povaříme s vínem a přelijeme přes kuře.

  • 4

    Hříbky podusíme na másle s petrželovou natí a navršíme je na porce kuřete.

  • 5

    Podáváme s rýží, s noky nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu