Sekaná z hovězího masa s žampiony
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 70 g Máslo čerstvé
- 150 g Žampiony čerstvé
- 80 g Strouhanka
- 100 g Cibule sterilovaná
- 600 g Hovězí maso mleté
- 40 g Kapary
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 50 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 338.2 mg
- Draslík 1098.9 mg
- Vláknina 4397.5 mg
- Vitamín A 4397.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.
-
2
V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
-
3
Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.