Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kapusta růžičková
  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 546 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 225.3 mg
  • Draslík 805.1 mg
  • Vláknina 6957.1 mg
  • Vitamín A 6957.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou, cibuli pokrájíme nahrubo. Růžičkové kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.

  • 2

    Mleté maso promícháme s rozšlehaným vejcem, namočeným rohlíkem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme masovou nádivkou, na každý plátek dáme díl kapustiček, zavineme, upevníme nití a závitky obalíme v mouce. Smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a ještě chvíli smažíme. Závitky zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme. Udušené závitky zbavíme nití, servírujeme překrojené šikmým řezem a přelité necezenou omáčkou.

Komentáře k receptu