Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami
Suroviny
- 200 g Kapusta růžičková
- 600 g Vepřová kýta
- 200 g Vepřové maso mleté
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 400 ml Voda pitná
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 56 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 225.3 mg
- Draslík 805.1 mg
- Vláknina 6957.1 mg
- Vitamín A 6957.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou, cibuli pokrájíme nahrubo. Růžičkové kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.
-
2
Mleté maso promícháme s rozšlehaným vejcem, namočeným rohlíkem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme masovou nádivkou, na každý plátek dáme díl kapustiček, zavineme, upevníme nití a závitky obalíme v mouce. Smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a ještě chvíli smažíme. Závitky zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme. Udušené závitky zbavíme nití, servírujeme překrojené šikmým řezem a přelité necezenou omáčkou.