Ravioli plněné uzeným lososem s koprovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 36 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Losos uzený
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 282 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 211.5 mg
  • Draslík 317.1 mg
  • Vláknina 5960.8 mg
  • Vitamín A 5960.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Z těsta vyválíme tenoučkou placku, kulatým tvořítkem o průměru 6 - 7 cm z ní vykrájíme 32 placiček.

  • 2

    Uzeného lososa pokrájíme na menší kousky, nasekáme 3 lžíce čerstvého nebo mraženého kopru, vymačkáme šťávu z půlky citronu a ušleháme 200 ml šlehačky.

  • 3

    Do mixeru vložíme lososové kousky, lžíci sekaného kopru, jeden bílek, 5 ml tekuté šlehačky, náplň do taštiček podle chuti přisolíme a dohladka umixujeme.

  • 4

    Na omáčku v kastrolku na rozehřátém másle 1 minutu smažíme lžíci mouky, přilijeme bílé víno a umícháme dohladka. Přidáme šlehanou smetanu s citrónovou šťávou, uvedeme do varu a omáčku vaříme do mírného zhoustnutí tak, aby se dala nalévat. Stáhneme z plotny, přidáme 2 lžíce sekaného kopru, osolíme, opepříme, promícháme a uložíme do tepla.

  • 5

    Na vál, posypaný škrobem, vyskládáme těstové placičky v řadách po čtyřech. Každou druhou placičku po okrajích potřeme bílkem, středy ostatních poklademe vždy 1 lžící náplně. Placičky s náplní přiklopíme prázdnými, okraje pevně přitiskneme, aby se nerozlepily.

  • 6

    Hotové ravioli vaříme v osolené vodě se lžící oleje 2 - 3 minuty, uvařené z hrnce vyndáme drátěnou sběračkou a rozdělíme na talíře.

  • 7

    Servírujeme je přelité připravenou omáčkou.

Komentáře k receptu