Ravioli plněné uzeným lososem s koprovou omáčkou
Suroviny
- 125 g Losos uzený
- 250 g Mouka polohrubá
- 225 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 29 g
- Sodík 282 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 211.5 mg
- Draslík 317.1 mg
- Vláknina 5960.8 mg
- Vitamín A 5960.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstovinové obaly na přípravu raviol. Mouku se 2 vejci a špetkou soli vypracujeme ve vláčné těsto. Je-li hmota příliš tvrdá a drobí se, přidáme trochu vody. Z těsta vyválíme tenoučkou placku, kulatým tvořítkem o průměru 6 - 7 cm z ní vykrájíme 32 placiček.
-
2
Uzeného lososa pokrájíme na menší kousky, nasekáme 3 lžíce čerstvého nebo mraženého kopru, vymačkáme šťávu z půlky citronu a ušleháme 200 ml šlehačky.
-
3
Do mixeru vložíme lososové kousky, lžíci sekaného kopru, jeden bílek, 5 ml tekuté šlehačky, náplň do taštiček podle chuti přisolíme a dohladka umixujeme.
-
4
Na omáčku v kastrolku na rozehřátém másle 1 minutu smažíme lžíci mouky, přilijeme bílé víno a umícháme dohladka. Přidáme šlehanou smetanu s citrónovou šťávou, uvedeme do varu a omáčku vaříme do mírného zhoustnutí tak, aby se dala nalévat. Stáhneme z plotny, přidáme 2 lžíce sekaného kopru, osolíme, opepříme, promícháme a uložíme do tepla.
-
5
Na vál, posypaný škrobem, vyskládáme těstové placičky v řadách po čtyřech. Každou druhou placičku po okrajích potřeme bílkem, středy ostatních poklademe vždy 1 lžící náplně. Placičky s náplní přiklopíme prázdnými, okraje pevně přitiskneme, aby se nerozlepily.
-
6
Hotové ravioli vaříme v osolené vodě se lžící oleje 2 - 3 minuty, uvařené z hrnce vyndáme drátěnou sběračkou a rozdělíme na talíře.
-
7
Servírujeme je přelité připravenou omáčkou.