Bazalkové těstoviny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 54.7 mg
  • Vláknina 7614 mg
  • Vitamín A 7614 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivový olej přidáme do vroucí osolené vody a vložíme těstoviny Tagliatelle, vaříme do poloměkka, poté slijeme.

  • 2

    Rozpustíme ve woku máslo, přidáme kousky oloupaného a nakrájeného citronu, zalijeme kuřecím vývarem, přidáme Tagliatelle. Promícháme, přidáme bazalku a můžeme servírovat na talíře.

  • 3

    Posypeme Parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu