Bifteky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 22 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 101.7 mg
- Draslík 698 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
-
2
Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
-
3
Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.
-
4
Bifteky servírujeme buď každý na samostatný talíř a šťávou ho přelijeme anebo dáme-li bifteky na horkou mísu, obložíme je syrovou zeleninou, popřípadě na ně položíme sázená vejce, grilovaná rajčata. V tomto případě podáváme šťávu zvlášť.