Bifteky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Sádlo škvařené
  • 750 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 101.7 mg
  • Draslík 698 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 4 cm vysoké o hmotnosti cca 180 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.

  • 2

    Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.

  • 3

    Sádlo z pánve odlijeme, přidáme máslo a uvolníme od stěn šťávu, zalijeme trochou vývaru a krátce povaříme.

  • 4

    Bifteky servírujeme buď každý na samostatný talíř a šťávou ho přelijeme anebo dáme-li bifteky na horkou mísu, obložíme je syrovou zeleninou, popřípadě na ně položíme sázená vejce, grilovaná rajčata. V tomto případě podáváme šťávu zvlášť.

Komentáře k receptu