Polévka žampiónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 591.9 mg
- Vláknina 3240 mg
- Vitamín A 3240 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jíšku zalijeme vodou a povaříme.
-
2
Žampióny, očistíme, pokrájíme na plátky, podusíme na másle s citrónovou šťávou a trochou vody doměkka.
-
3
Přidáme do polévky a povaříme.
-
4
Vmícháme rozšlehané vejce a podáváme s osmaženou houskou.