Italské tousty s rajčaty
Suroviny
- 400 g Mozzarella
- 200 g Pesto rosso
- 8 krajíc Chléb výběrový
- 2 kávová lžička Oregano sušené
- 6 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Cukr krupice
- 6 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olivy zelené
- 2 polévková lžíce Olivy černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 49 g
- Sodík 957 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 387.5 mg
- Vláknina 17061.9 mg
- Vitamín A 17061.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata zbavíme okolí stopek, poté je nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme k nim extra olivový olej (2 lžíce), na kolečka pokrájené nakládané olivy, podle chuti přidáme sůl, černý pepř a cukr. Mozzarelu nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Z tmavého vekového chleba (nejlépe italský chléb cabatta) nakrájíme plátky silné 1-1,5 cm. Opečeme je dozlatova v toustovači, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme kvalitním olivovým olejem (2 lžíce) a potřeme pestem rosso. Plátky pokryjeme rajčatovou směsí a pokryjeme je plátky Mozzarely. Sýr posypeme sušeným oreganem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
-
3
Tousty poklademe na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 10-15 minut při 200°C do doby, než se sýr rozteče.
-
4
Italské tousty podáváme horké.