Plátky jablek v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 70 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 80 g Cukr moučkový
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Voda pitná
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 228.6 mg
  • Vláknina 8313.1 mg
  • Vitamín A 8313.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku.

  • 2

    Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

Komentáře k receptu