Plátky jablek v pivním těstíčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 5 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 147.2 mg
- Draslík 228.6 mg
- Vláknina 8313.1 mg
- Vitamín A 8313.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme žloutky s pivem, vodou, moukou, solí a vanilkovým cukrem. Do hladkého těsta „zabalíme“ tuhý sníh ušlehaný z bílků. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nakrájíme na silnější plátky, obalíme v mouce a namáčíme v těstíčku.
-
2
Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova, necháme na ubrousku okapat a obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.