Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 948 kcal
- Sacharidy 161 g
- Tuky 20 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 116 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 638.6 mg
- Vláknina 24917.3 mg
- Vitamín A 24917.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 244.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouky pečlivě promícháme a jejich směs přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Vše poprášíme droždím.
-
2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
3
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
-
4
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.