Chléb ze směsi ječné a ovesné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mouka ječná
  • 1000 g Mouka ovesná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2.75 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 948 kcal
  • Sacharidy 161 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 638.6 mg
  • Vláknina 24917.3 mg
  • Vitamín A 24917.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 244.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Všechny druhy mouky pečlivě promícháme a jejich směs přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Vše poprášíme droždím.

  • 2

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 3

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 4

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu