Zelený chřest s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 plátek Losos - filety
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 kg Chřest zelený
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 349.5 mg
  • Vláknina 431 mg
  • Vitamín A 431 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konce odkrojíme z oloupaného chřestu. Do hrnce dáme větší množství vody, osolíme ji a dáme vařit. Přidáme cukr a lžíci másla a chřest vaříme 15 minut. Vyndáme ho a necháme okapat.

  • 2

    Šalotku oloupeme a nasekáme. Máslo rozpustíme v hrnci, osmahneme šalotku, podlijeme ji 0,125 l bílého vína a necháme téměř vyvařit. Přidáme smetanu a vaříme, dokud nevznikne krémová omáčka. Osolíme, opepříme a udržujeme teplou.

  • 3

    Pažitku nakrájíme a přidáme do omáčky.

  • 4

    Zbytek vína uvedeme do varu a přidáme 0,25 l vody. Osolíme a opepříme lososa a dáme ho do vývaru. Vaříme 8 minut.

  • 5

    Lososa podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu