Jelení guláš rychlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1292 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 770.6 mg
- Vláknina 7730 mg
- Vitamín A 7730 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z jelení kýty nakrájíme na menší kostičky nebo na nudličky, osolíme a lehce opepříme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku rozkrojíme, seškrábneme semínka a lusk nasekáme na jemno, lečo scedíme, sýr nastrouháme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme maso, zprudka orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přidáme lečo, feferonku, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Guláš rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem.
-
3
Guláš podáváme s bílým pečivem.