Lahodná bujabéza s mořskými plody
Suroviny
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 750 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 250 g Treska aljašská
- 250 g Mušle slávky
- 250 g Okoun - filety
- 125 g Krabí maso mražené
- 500 ml Rajčatová šťáva
- 375 ml Víno bílé
- 375 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rak říční
- 8 ks Hřebenatka
- 0.5 hrst Celer - nať
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 80.6 mg
- Draslík 846.9 mg
- Vláknina 3895.2 mg
- Vitamín A 3895.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou nať celeru. Přidáme loupaná rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a worcesterskou omáčku. Přilijeme vývar a povaříme cca 60 minut.
-
2
Poté do hrnce vložíme na kostičky nakrájenou bramboru. Ochutíme solí a pepřem, přilijeme víno a rajčatovou šťávu, vaříme další 2 hodiny.
-
3
Přidáme kousky masa z tresky a okouna, krátce povaříme. Vložíme očištěné mušle, škeble a opět cca 1 minutu povaříme. Nakonec přisypeme vyloupané krevety a kostičky račího masa. Společně prohřejeme, ale již nevaříme.
-
4
Polévku rozdělíme do misek a ihned podáváme s opečeným chlebem.