Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem
Suroviny
- 120 g Strouhanka
- 400 g Flathead
- 250 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 3 kávová lžička Citronová kůra
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Okurka salátová
- 1 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.41 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 12 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 131.6 mg
- Draslík 402.8 mg
- Vláknina 3942.2 mg
- Vitamín A 3942.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme okurkový dresink. Okurku nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem, najemno nasekanou mátou, prolisovaným česnekem a cukrem. Zakryjeme fólií a necháme vychladit v lednici.
-
2
Strouhanku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, kari kořením, sušenou petrželkou, koprem a mletou kurkumou. Všech osm filet obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a poté v ochucené strouhance. Cca na 30 minut odložíme do lednice.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a po každé straně cca 3 minuty osmažíme. Necháme osušit na papírové utěrce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme s okurkovým dresinkem.