Flathead s citronovou krustou a okurkovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Strouhanka
  • 400 g Flathead
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 3 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.41 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 131.6 mg
  • Draslík 402.8 mg
  • Vláknina 3942.2 mg
  • Vitamín A 3942.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme okurkový dresink. Okurku nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem, najemno nasekanou mátou, prolisovaným česnekem a cukrem. Zakryjeme fólií a necháme vychladit v lednici.

  • 2

    Strouhanku promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, kari kořením, sušenou petrželkou, koprem a mletou kurkumou. Všech osm filet obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a poté v ochucené strouhance. Cca na 30 minut odložíme do lednice.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme ryby a po každé straně cca 3 minuty osmažíme. Necháme osušit na papírové utěrce, rozdělíme na talíře a ihned podáváme s okurkovým dresinkem.

Komentáře k receptu