Lasagne s kapustou a loupanými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta hlávková
  • 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 500 g Těstoviny Lasagne
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1305 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 139 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 118 g
  • Cholesterol 83.7 mg
  • Draslík 1418.5 mg
  • Vláknina 12958.2 mg
  • Vitamín A 12958.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 173.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kapustu, vykrojíme košťál a listy nakrájíme na proužky. V hrnci dáme vařit osolenou vodu, listy v ní asi 5 minut blanšírujeme.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme a omyjeme a také nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli a do sklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mleté maso a mrkev, vše promícháme a dobře propečeme. Ke směsi přidáme tymián, rajčata a dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Na pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, kterou podlijeme bílým vínem. Jíšku krátce povaříme a necháme zhoustnout. Do zhoustlé jíšky s vínem vmícháme mléko a vše osolíme. Předehřejeme troubu na 200 ºC (horkovzdušnou troubu na 180 ºC).

  • 4

    Stolním olejem vymažeme zapékací mísu. Směs mletého masa smícháme s kapustou a střídavě klademe s neuvařenými pláty lasagní do mísy s rozdrobeným ovčím sýrem. Vše zalijeme směsí z jíšky, vína a mléka. Vložíme zhruba na 40 minut do trouby. Po vyjmutí naporcujeme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu