Penne se zeleným chřestem
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Šunka dušená
- 300 g Těstoviny Penne
- 500 g Chřest zelený
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.25 ks Chilli paprička
- 0.5 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 17 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 54.3 mg
- Vláknina 1158.5 mg
- Vitamín A 1158.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody al dente dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Omyjeme chřest, spodní část oloupeme a nakrájíme na šikmé proužky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Šunku pokrájíme na nudličky.
-
3
Připravíme si velkou pánev, ve které rozpálíme máslo, přidáme cibuli a šunku a osmahneme. Na pánev přidáme chřest a sušenou chilli papričku, promícháme a vše osmažíme. Pažitku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
-
4
Na pánev k zelenině přidáme smetanu a rajčatový protlak, vše promícháme a trochu povaříme do zhoustnutí. Ve chvíli, kdy omáčka získá krémovou konzistenci, přidáme těstoviny, dochutíme solí a pepřem a vše opatrně promícháme. Znova krátce prohřejeme a posypeme pažitkou. Těstoviny s omáčkou upravíme na talíře a teplé podáváme.