Dušená zelenina s vejci
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 300 g Květák
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Jogurt bílý
- 100 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 368.5 mg
- Draslík 660.7 mg
- Vláknina 7682.3 mg
- Vitamín A 7682.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na pánvi si na oleji osmažíme cibulku. Jakmile nám trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
-
2
Pomalu vmícháme do pánve pokrájené růžičky květáku, cuketu a fazolky. Přilijeme vývar, zakryjeme a dusíme 15 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Poté přidáme jogurt, zamícháme a rozdělíme s oloupanými vejci na talíře.