Vepřový bok s masovou nádivkou
Suroviny
- 200 g Játra vepřová
- 200 g Vepřová plec
- 800 g Vepřový bok
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika zelená
- 30 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1338 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 121 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 396.2 mg
- Draslík 818.7 mg
- Vláknina 3983.6 mg
- Vitamín A 3983.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme mlékem. Vepřovou plec a játra nakrájíme. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na osminky. Do vepřového boku vyřízneme kapsu.
-
2
Na nádivku plec s játry, vymačkaným rohlíkem a cibulí umeleme, v míse promícháme s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme.
-
3
Kapsu v bůčku vytřeme hořčicí, kterou jsme smíchali s petrželovou natí. Kapsu naplníme nádivkou a sepneme jehlou. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.