Vepřový bok s masovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra vepřová
  • 200 g Vepřová plec
  • 800 g Vepřový bok
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika zelená
  • 30 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1338 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 396.2 mg
  • Draslík 818.7 mg
  • Vláknina 3983.6 mg
  • Vitamín A 3983.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík nakrájíme na kousky a navlhčíme mlékem. Vepřovou plec a játra nakrájíme. Papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na osminky. Do vepřového boku vyřízneme kapsu.

  • 2

    Na nádivku plec s játry, vymačkaným rohlíkem a cibulí umeleme, v míse promícháme s rozšlehaným vejcem, osolíme a opepříme.

  • 3

    Kapsu v bůčku vytřeme hořčicí, kterou jsme smíchali s petrželovou natí. Kapsu naplníme nádivkou a sepneme jehlou. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu