Špekové knedlíky s uzeným bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1345 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 76.9 mg
- Draslík 189.3 mg
- Vláknina 1733.4 mg
- Vitamín A 1733.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový uzený bůček omyjeme, uvaříme v nesolené vodě doměkka, zcela vykostíme a spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky jej vložíme do pekáče nebo kastrolu.
-
2
V troubě necháme částečně osmahnout, přidáme na kostičky nakrájenou žemli a za občasného promíchání necháme vše opražit do zlatavé barvy.
-
3
Připravíme řidší hladké těstíčko z prosáté mouky, vajec, soli, koření a mléka. Do těstíčka zamícháme bůček se slaninou a žemlí a hmotu necháme přikrytou chvilku odpočinout.
-
4
Potom z těsta tvarujeme kulaté knedlíky (2ks na porci), vkládáme je do vařící osolené vody a 10-12 minut vaříme.
-
5
Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme vidličkou a udržujeme je v páře teplé.
-
6
Na sádle osmažíme do zlatavé barvy na drobno nakrájenou cibuli.
-
7
Při podávání rozkrojíme knedlíky napůl a přelijeme sádlem s rozpuštěnou cibulí.