Křupavý salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 g Rukola
  • 100 g Salát ledový
  • 100 g Baby špenát
  • 100 g Salát kadeřavý
  • 10 g Hořčice
  • 4 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 ml Ocet vinný
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 1613 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 541.7 mg
  • Draslík 998 mg
  • Vláknina 7405 mg
  • Vitamín A 7405 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky slaniny rozložíme na pečící papír a dáme do horkovzdušné trouby upéct dokřupava, asi 15 minut, až se plátky zkroutí. Zatím si uvaříme vejce na hniličku, poté ihned zchladíme a oloupeme. Baby špenát, rukolu i oba saláty omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Na dresink důkladně smícháme v míse ocet, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sůl a pepř a necháme odpočinout.

  • 3

    Na talíř rozložíme listy baby špenátu, rukoly a salátů, větší listy natrháme, přidáme opečené plátky slaniny a zalijeme dresinkem. Navrch položíme vejce, které poloroztrhneme tak, aby žloutek vytekl.

Komentáře k receptu