Křupavý salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 66 g
- Sodík 1613 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 541.7 mg
- Draslík 998 mg
- Vláknina 7405 mg
- Vitamín A 7405 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky slaniny rozložíme na pečící papír a dáme do horkovzdušné trouby upéct dokřupava, asi 15 minut, až se plátky zkroutí. Zatím si uvaříme vejce na hniličku, poté ihned zchladíme a oloupeme. Baby špenát, rukolu i oba saláty omyjeme a necháme okapat.
-
2
Na dresink důkladně smícháme v míse ocet, olej, prolisovaný česnek, hořčici, sůl a pepř a necháme odpočinout.
-
3
Na talíř rozložíme listy baby špenátu, rukoly a salátů, větší listy natrháme, přidáme opečené plátky slaniny a zalijeme dresinkem. Navrch položíme vejce, které poloroztrhneme tak, aby žloutek vytekl.