Papriky plněné mletým kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Rýže dušená
- 700 g Mleté kuřecí maso
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 12 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 20 g
- Sodík 628 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 146.4 mg
- Draslík 748.1 mg
- Vláknina 3527.7 mg
- Vitamín A 3527.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme vařenou nebo dušenou rýži s mletým kuřecím masem, oloupanou, jemně nasekanou cibulí, solí a pepřem.
-
2
Papriky omyjeme, u stopky seřízneme a jádřinec vyjmeme. Lusky naplníme připravenou směsí, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby hladina sahala do 3/4 paprik. Přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření a zvolna dusíme 2 hodiny.
-
3
Na rozehřátém másle zpěníme mletou papriku a vmícháme k paprikám.
-
4
Omáčku zjemníme rozšlehaným vejcem a přelijeme přes papriky na talířích. Ozdobíme nasekanou petrželkou.