Chlébové šátečky plněné vajíčkovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 5 g Cukr krupice
  • 600 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 10 g Tuk rostlinný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.5 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 69.6 mg
  • Vláknina 113.3 mg
  • Vitamín A 113.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme chlebové těsto. V misce smícháme trochu vody s cukrem, droždím a necháme vzejít kvásek. Do větší mísy prosejeme zbytek mouky, mírně ji osolíme, smícháme se vzešlým kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté na pomoučněném vále rozdělíme na osm bochánků a necháme kynout dalších 10 - 15 minut. Pak bochánky rozválíme na 12 placek a necháme ještě 30 minut odpočinout.

  • 2

    V době, kdy těsto kyne, připravíme nádivku. Vejce uvaříme natrdo, pak necháme pod proudem studené vody vychladit, oloupeme je, nadrobno nasekáme. Na jemno rozsekáme i petrželovou nať, v misce připravenou petrželku a vajíčka smícháme se sýrem, podle chuti případně osolíme, opepříme.

  • 3

    Vajíčkovo-sýrovou směs rozdělíme na chlebové placky a ty v půlce přeložíme do tvaru půlměsíce. Okraje potřeme bílkem, aby se od sebe neodlepovaly.

  • 4

    Plněné chlebové placky pečeme 10 - 15 minut na vymaštěném plechu v troubě, předehřáté na 200 stupňů, dokud nemají zlatavou barvu.

Komentáře k receptu