Zapečené nudle s vepřovým masem
Suroviny
- 60 g Celer bulvový
- 200 g Vepřová kýta
- 150 g Vepřová uzená plec
- 100 g Sýr Čedar
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Strouhanka
- 350 g Nudle široké
- 60 ml Olej rostlinný
- 100 ml Kečup
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Nové koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 37 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 235.8 mg
- Vláknina 2055.5 mg
- Vitamín A 2055.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vložíme do vroucí osolené vody, vaříme přibližně 15 minut. Poté je scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, celer oloupeme a pokrájíme na nudličky. Vepřové a uzené maso očistíme a rozkrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, sýr nastrouháme, zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
-
2
V kastrolu na oleji zpěníme cibuli, přidáme vepřové maso a za stálého míchání osmažíme do zlatova. Poté vmícháme uzené maso, celer, česnek, kečup, pepř, sůl a nové koření. Směs promícháme, krátce osmažíme. Do zapékací mísy vložíme polovinu nudlí, posypeme masovou směsí a překryjeme druhou polovinou nudlí. Směs posypeme sýrem, v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.