Pečená jablka s ovocnou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Džem višňový
  • 60 g Meruňky sušené
  • 120 g Cukr krupice
  • 70 g Švestky sušené
  • 60 g Hrozinky
  • 5 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 485.7 mg
  • Vláknina 11360.8 mg
  • Vitamín A 11360.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a vcelku jablka vkládáme do vroucí vody s citronovou šťávou, 3 minuty povaříme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky, švestky a hrozinky pokrájíme nadrobno, vše v misce smícháme s džemem do směsi. Bílky ušleháme s cukrem do tuha.

  • 2

    Jablka vyjmeme z vroucí vody, necháme okapat a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do otvorů po jádřincích vkládáme připravenou směs, kolem každého jablka uděláme ozdobné pusinky z bílků. Vložíme do předehřáté trouby, v mírné troubě pečeme 25 minut.

Komentáře k receptu