Pečená jablka s ovocnou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 77 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 485.7 mg
- Vláknina 11360.8 mg
- Vitamín A 11360.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a vcelku jablka vkládáme do vroucí vody s citronovou šťávou, 3 minuty povaříme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky, švestky a hrozinky pokrájíme nadrobno, vše v misce smícháme s džemem do směsi. Bílky ušleháme s cukrem do tuha.
-
2
Jablka vyjmeme z vroucí vody, necháme okapat a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do otvorů po jádřincích vkládáme připravenou směs, kolem každého jablka uděláme ozdobné pusinky z bílků. Vložíme do předehřáté trouby, v mírné troubě pečeme 25 minut.