Těstoviny se zeleninou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Chřest zelený
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 350 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 313.5 mg
  • Vláknina 8204.8 mg
  • Vitamín A 8204.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nakrájíme chřest tak, že špičky necháme asi 5 cm dlouhé a zbytek nakrájíme na 4cm kousky. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a celer 10 minut. Poté vložíme chřest a opečeme ho na mírném ohni 5 minut. Nakonec vložíme rajčata i se šťávou, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu